фото: Споразумението влиза в сила със задна дата от 1 августСАЩ

...
фото: Споразумението влиза в сила със задна дата от 1 августСАЩ
Коментари Харесай

САЩ и ЕС се споразумяха за отстъпки в митата за първи път от над две десетилетия

фото: 

Споразумението влиза в действие със задна дата от 1 август

Съединени американски щати и Европейски Съюз реализираха съглашение по пакет от понижения на мита, който ще усили достъпа до пазара за американски и европейски артикули на стойност стотици милиони долари. Това оповестиха през днешния ден непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и еврокомисарят по търговията Фил Хоган, написа Българска телеграфна агенция.

Тези понижения на митата са първите контрактувани сред Съединени американски щати и Европейски Съюз от над две десетилетия, се показва в прессъобщение на Европейската комисия.

Европейски Съюз отстранява митата върху вноса на американски живи омари и замразени артикули от омари. Стойността на този американски експорт за Европейски Съюз е бил 111 милиона $ през 2017 година.

Споразумението влиза в действие със задна дата от 1 август. Европейските мита ще са отстранени за период от пет години. Съединени американски щати понижават с 50% митата за избрани артикули от Европейски Съюз, чиято междинна годишна комерсиална стойност е 160 благи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР